Έξαλλος ο Δραγασάκης, θεωρεί ότι τον άδειασε η κυβέρνηση

13:23 6/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Επισημάναμε χθες τη μεγάλη διαφορά στον τόνο αλλά και στην ουσία της κυβερνητικής ανακοίνωσης, που προανήγγειλε ρήξη με τους δανειστές, και της δήλωσης του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη που χαρακτήριζε ρεαλιστικό το στόχο μιας συμφωνίας.

Οι σημερινές πληροφορίες περιγράφουν ως «έξαλλο» τον κ. Δραγασάκη για το γεγονός ότι εκδόθηκε τέτοια ανακοίνωση εν αγνοία του, τη στιγμή που ο ίδιος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκονταν στο γραφείο του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης και προσπαθούσαν να τον πείσουν να χαλαρώσει τη θηλειά γύρω από το λαιμό της ελληνικής οικονομίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν,

μάλιστα, ότι πληροφορήθηκε από τον κ. Ντράγκι την ανακοίνωση και έμεινε εμβρόντητος. Φέρεται δε να σκέφτηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ευθεία υπονόμευσή του.

Ακόμη και αν το θέμα κλείσει προς το παρόν, η ουσία παραμένει. Ο κορυφαίος τραπεζίτης, από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται το «οξυγόνο» της οικονομίας μας, είδε να εκτυλίσσεται μπροστά του η κραυγαλέα ασυνεννοησία στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης και η διαφορά στρατηγικής στην κορυφή της. Διότι η κυβερνητική ανακοίνωση στην Αθήνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, αλλά εν αγνοία του αναπληρωτή του, ο οποίος άλλα έλεγε την ίδια ώρα στη Φραγκφούρτη….

Ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης διαψεύδει επισήμως τις πληροφορίες -όπως ήταν αναμενόμενο- κάνοντας λόγο για σενάρια μυθοπλαστικής υφής…

Keywords
Τυχαία Θέματα