Έβρος- Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έριξαν οι Τούρκοι

16:42 6/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έριξαν Τούρκοι συνοριοφύλακες στις ελληνικές δυνάμεις του Έβρου, οι οποίες επιθεωρούσαν τον φράχτη για κάποιο πιθανό πέρασμα μεταναστών. Στην περιοχή είχαν σηκώσει drones που κατηύθυναν τις ρίψεις ώστε να πέφτουν εκεί που βρίσκονταν οι Έλληνες. Είναι ενδεικτικό ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε προσπάθεια μεταναστών να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Πρά τις τουρκικές προβοκάτσιες η κυβέρνηση προχωρά στην απόφασή της να επεκτείνει

τον φράχτη κατά 40 χιλιόμετρα και ειδικά σε σημεία όπου η διέλευση ατόμων είναι εύκολη. Τα σημεία που προκρίνονται βρίσκονται σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12,5 χιλιόμετρα στα χερσαία σημεία πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή ενισχύθηκαν με 1.000 στρατιώτες, δύο λόχους καταδρομών, 1.500 αστυνομικούς και συνοριοφύλακες. Ταυτόχρονα, αρχίζουν να πετάνε κατά μήκος των συνόρων ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν εικόνα και ήχο στο κοινό κέντρο επιχειρήσεων Στρατού και Ελληνικής Αστυνομίας, στη Νέα Βύσσα.

Χθες Πέμπτη εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν 8 άτομα. Τα 7 από το Αφγανιστάν και το ένα ένα από τη Συρία.

Συνολικά από το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου έως σήμερα στις 6 το πρωί, οι εθνικότητες των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο είναι:

Αφγανιστάν, 64%
Πακιστάν, 19%
Τουρκία, 5%
Συρία, 4%
Σομαλία, 2,6%
Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%

The post Έβρος- Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έριξαν οι Τούρκοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα