Ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου για τον Αμπντεσλάμ

18:58 18/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλη κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόλενμπεκ, στο Βέλγιο, με στόχο της επιχείρησης τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο βασικός ύποπτος για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και για έναν νεκρό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Βελγική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται εκ των εγκεφάλων των επιθέσεων στο Παρίσι έχει ταμπουρωθεί σε κτίριο και είναι αυτός που τραυματίστηκε

από τα πυρά των αστυνομικών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα πρόσωπο να πέφτει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα DH, ο τραυματίας είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ ο οποίος έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς.

Στο διαμέρισμα όπου σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ο Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, σε μια συνοικία των Βρυξελλών, βρέθηκαν επίσης αποτυπώματα του Σαλά Αμπντελσλάμ, υπόπτου-κλειδί των επιθέσεων με 130 νεκρούς στο Παρίσι.

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ έφυγε σχεδόν τρέχοντας από τη Σύνοδο Κορυφής όταν πληροφορήθηκε για τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες.

Belgian PM dashes from summit phone clamped to ear amid reports of shooting & police operation in brusselshttps://t.co/phJDdEpaqV

— Imelda Flattery (@Imeldaflattery) March 18, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα