Έτοιμη η Ελλάδα – Έτοιμα και τα «πέναλτι» για κάθε «φάουλ»

10:42 19/11/2012 - Πηγή: Aixmi

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη», δήλωσε φεύγοντας αργά χθες το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναχωρεί σε λίγες ώρες για να συμμετάσχει στο κρίσιμο αυριανό Eurogroup. Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε ότι έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

που αφορά τον δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου και πως σήμερα θα ολοκληρωθεί η δεύτερη πράξη, με την οποία ρυθμίζονται λεπτομέρειες για τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Οι πράξεις αυτές ρυθμίζουν μία σειρά από εκκρεμότητες που έμενε να συμπληρωθούν και στις οποίες επέμενε η τρόικα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μεταξύ τους και μέτρα που θα επιστρατεύονται αυτόματα στην περίπτωση που οι στόχοι δεν εκπληρώνονται.

Ποια είναι αυτά;

Επιτροπεία, νέοι φόροι, απολύσεις, ακόμη και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (κι ας λένε πως αποκλείεται κάτι τέτοιο).

Πάρτε μια γεύση:

- Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο, αυτομάτως θα τοποθετείται Έλληνας επίτροπος, ενώ θα λειτουργεί άμεσα ο «αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών», αρχής γενομένης από τις λειτουργικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις, έως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

- Αν επί δύο επίσης τρίμηνα δεν εκπληρώνονται οι στόχοι στους δήμους, αυτομάτως θα μπαίνουν νέοι φόροι στους δημότες, ακόμη και αύξηση του ΤΑΠ στο τρία τοις χιλίοις.

- Εάν οι διοικητές ΔΕΚΟ δεν πιάσουν στους στόχους, αυτομάτως τους κόβεται ο μισθός ή απολύονται.

-Αν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, θα λαμβάνονται μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα