Εθνική στρατηγική και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θέλουν οι αγρότες

18:22 18/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ζητούν οι αγρότες, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο.

Πάνω από 8.000 γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς από όλη την Ελλάδα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο φορολογικό και τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν στο ασφαλιστικό.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων ζητούν αφορολόγητο

όριο 12.000 ευρώ, καμία προκαταβολή φόρου, για τα κτηνοτροφικά προϊόντα ο φορολογικός συντελεστής να ξεκινά από το 8%, διατήρηση του αφορολογήτου ορίου των επιδοτήσεων στις 12.000 ευρώ και απαλλαγή των παραγωγικών ακινήτων από κάθε φόρο προς το Δημόσιο και του ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένου.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην υπάρξει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ, να δημιουργηθεί μια νέα ασφαλιστική κατηγορία η οποία να καλύπτει τους φτωχούς παραγωγούς και να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες για την καταγραφή των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή, να τους δοθεί ετήσια άδεια εργασίας, η οποία θα ανανεώνεται και υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΓΑ ή ασφάλιση με εργόσημο ΟΓΑ. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρουν, αφενός θα είναι ασφαλισμένοι οι οικονομικοί μετανάστες, αφετέρου να εισρεύσουν πολύ μεγάλα ποσά στο ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα