ΕΡΤ: Πλησιάζει η ώρα που ο Παππάς θα πει «στ΄αρχίδι@ μας» και για τον Τσακνή;

18:50 3/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα πανομοιότυπα αρνητικά ρεπορτάζ για τον Διονύση Τσακνή, τα οποία εκπορεύονται από το υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής, δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς σκέφτεται σοβαρά να τον απομακρύνει από τη θέση του πρόεδρου της ΕΡΤ. Όλα τον εμφανίζουν να αντιδρά λυσσωδώς στην τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, να διεκδικεί μεγάλο τμήμα των αρμοδιοτήτων του και να μην τον αφήνει καν να μπει στο γραφείο του, τις πρώτες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον παρουσίασαν

να παραιτείται ενώπιον του πρωθυπουργού, στην προχθεσινή τους συνάντηση, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να προβεί σε δημόσια διάψευση ο ίδιος.

Συνολικότερα, όμως, δίνουν την εικόνα μιας πλήρους αποτυχημένης διετίας, τόσο στον ενημερωτικό, όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα. Αυτά, βεβαίως, μετά την εκδίωξη του Λάμπη Ταγματάρχη. Όσο οι σχέσεις εκείνου ήταν ομαλές με τον αρμόδιο υπουργό, οι ίδιες πένες ανέπεμπαν ύμνους για το έργο που παραγόταν στην κρατική τηλεόραση. Μόλις έπεσε σε δυσμένεια άρχισαν τα «γκρινιάρικα» ρεπορτάζ και, μετά την αποπομπή του, άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου.

Τώρα φαίνεται πως έρχεται η σειρά του Διονύση Τσακνή. Τα «σκάσε σκάσε», που φώναζε στη Ραχήλ Μακρή, δημιούργησαν εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τον ίδιο μέσα στον Σύριζα -πράγμα που φαίνεται να διευκολύνει τα σχέδια του Νίκου Παππά. Ίσως τη λύση δώσει η ενοποίηση των θέσεων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, μέσα στο Φθινόπωρο.

Για να δούμε τα σχέδια του Νίκου Παππά, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω, στην πρώτη στελέχωση της διοίκησης της ΕΡΤ από τον Σύριζα. Καμιά επιλογή δεν δική του, παρότι και αρμόδιος ήταν και πατοδύναμος, την εποχή εκείνη.

Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Σταύρος Καπάκος, προερχόταν από την Αυγή, και στηριζόταν από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους υπουργούς Παιδείας Νίκο Φίλη και Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης ήταν επιλογή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά, όπως και ο Διονύσης Τσακνής.

Όταν ο δεύτερος «έφαγε» τον πρώτο, ο Νίκος Παππάς, στέλνοντάς του δικαστικό κλητήρα, δημοσίως δεν είπε λέξη. Σκέφτηκε, όμως, «ένας λιγότερος»… Και έτριψε τα χέρια του γνωρίζοντας ότι η κίνηση του Ταγματάρχη τον έφθειρε υπερβολικά πολύ, μέσα στον Σύριζα. Λίγους μήνες αργότερα τον εξώθησε σε παραίτηση, αναπαράγοντας το απίστευτο tweet «Έφυγε ο Ταγματάρχης; Στ΄αρχίδι@ μας»…

Τώρα περιμένει να του «αδειάσει τη γωνιά» και ο τρίτος της διοίκησης, ώστε να ελέγξει πλήρως το «μαγαζί» δια του νέου διευθύνοντος Βασίλη Κωστόπολου…

ΥΓ Τζάμπα δέχθηκαν το 2015 να υποβληθούν σε δημόσιο εξευτελισμό από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι Ταγματάρχης -Τσακνής. Η χρησιμότητά τους για το κυβερνητικό σύστημα απεδείχθη περιορισμένου χρόνου…

Keywords
Τυχαία Θέματα