Ερντογάν θα λέμε και θα κλαίμε αν κυβερνήσει ο Κιλιτσντάρογλου

18:30 23/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα όσα ακραία επιθετικά για την Ελλάδα δηλώνει συνεχώς ο αρχηγός της κεμαλικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το τελευταίο διάστημα, καλό είναι να τα αξιολογήσουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα και έχοντας κατά νου την πρόσφατη ιστορία. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι συνεχιστής της πολιτικής του Μπουλέντ Ετσεβίτ και της Τανσού Τσιλέρ -των επικεφαλής των κομμάτων, που διαχρονικά προώθησαν τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων στρατηγών στην Κύπρο και

στο Αιγαίο -και έχει ήδη ξεδιπλώσει τους επόμενους στόχους του κεμαλικού κατεστημένου.

«Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά και δεν κάνεις τίποτα», ξεκίνησε να κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν. «Γιατί δεν τα παίρνεις πίσω;» κλιμάκωσε την πολεμική του. Και όταν ο άνθρωπος του Ερντογάν στην πρωθυπουργία, Γιλντιρίμ, απάντησε ότι τα νησιά «έχουν καταληφθεί» από την Ελλάδα πριν από το 1996 (πριν, δηλαδή, το θερμό επεισόδιο των Ιμίων, όταν η Τσιλέρ ανέπτυξε τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο), ο Κιλιτσντάρογλου κορύφωσε τη ρητορική του λέγοντας ότι «το 2019 (οπότε πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές) «θα πάρω πίσω τα 18 νησιά».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το «μολών λαβέ» του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, για να σημειώσει ότι τα ίδια έλεγαν παλιότερα άλλοι Έλληνες πολιτικοί για την Κύπρο και «ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ πήγε και πήρε την Κύπρο».

Προφανώς, βρίσκεται σε εθνικιστικό παραλήρημα και είναι ευτύχημα που δεν κυβερνά εκείνος τη χώρα. Κατηγορεί τον Ερντογάν ότι δεν είναι «όσο πρέπει πατριώτης» -δηλαδή, δεν προωθεί επαρκώς τις πάγιες επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας- επειδή στα 15 χρόνια που έχει την εξουσία υπάρχουν «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο. Και, πράγματι, πρόκειται για την πιο ομαλή περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την κρίση των Ιμίων το 1996, καθώς ο Ερντογάν, είχε ως απόλυτη προτεραιότητα το «ξεδόντιασμα» των κεμαλικών από τον στρατό, τη δικαιοσύνη, το διπλωματικό σώμα και τα πανεπιστήμια.

Μόνο μετά το εναντίον του πραξικόπημα και την άρνηση της Ελλάδας να εκδόσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους θεωρεί πραξικοπηματίες, ανέβασε τους τόνους και μίλησε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Και πάλι, όμως, δεν έδωσε εντολή να αυξηθεί στο «κόκκινο» η ένταση στο Αιγαίο. Οι αιτιάσεις του βρίσκονται -προς το παρόν, τουλάχιστον- σε ρητορικό επίπεδο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είσαι σίγουρος ότι δεν θα παρασυρθεί στα ακραία μονοπάτια στα οποία τον οδηγεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον και για έλλειψη πατριωτισμού και, ταυτόχρονα, για διαφθορά.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε, εμείς στην Ελλάδα, να μην υποτιμήσουμε όσα λέει ο Κιλιτσντάρογλου, εντάσσοντάς τα απλώς σε ένα παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης που παίζεται στην Τουρκία. Αν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές το 2019, το πιθανότερο είναι πως θα ανοίξει όλη τη βεντάλια των διεκδικήσεων στο Αιγαίο -με επιθετικές ενέργεις, όχι μόνο με δηλώσεις.

Και τότε δεν αποκλείεται να αναπολούμε την εποχή Ερντογάν, τον οποίο έχουμε τώρα την πολυτέλεια να αποκαλούμε «φασίστα», «δικατάτορα» και «χασάπη».

Ερντογάν θα λέμε και θα κλαίμε αν κυβερνήσει ο Κιλιτσντάρογλου

The post Ερντογάν θα λέμε και θα κλαίμε αν κυβερνήσει ο Κιλιτσντάρογλου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα