Ερντογάν: Ο «αγαπητός», «σεβαστός» και «φίλος» Βλαντίμιρ

20:45 8/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μόλις μία ημέρα πριν συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει πως οι επικείμενες συνομιλίες με τον φίλο του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα θα ανοίξουν νέα σελίδα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

«Αυτή θα είναι μια ιστορική επίσκεψη, μια νέα αρχή. Πιστεύω ότι μια νέα σελίδα θα ανοίξει στη

διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον φίλο μου Βλαντίμιρ» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη την Τρίτη στη Μόσχα, προσθέτοντας ότι «ακόμα είναι πολλά να γίνουν για να έρθουν κοντά οι χώρες μας».

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη της συμβολής της Ρωσίας στη Συρία λέγοντας πως η ειρήνη στη χώρα θα είναι αδύνατη χωρίς τη Ρωσία.

«Μια λύση στη συριακή κρίση δεν μπορεί να βρεθεί χωρίς τη Ρωσία. Μπορούμε να τη λύσουμε μόνο σε συνεργασία με τη Ρωσία» είπε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤRTείχε δηλώσει πως περιμένει να υπάρξουν παραγωγικές συζητήσεις πάνω στο συριακό ζήτημα, με τη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο επίσης εξέφρασε την ελπίδα πως η τουρκική στάση στο συριακό θα είναι εποικοδομητική.
Ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως «η συριακή κρίση θα συζητηθεί σε βάθος με την τουρκική πλευρά και ελπίζουμε πως η στάση της Τουρκίας θα είναι πιο εποικοδομητική».

Στη συνέντευξη του ο Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια φορά άσκησε κριτική στην ΕΕ για τις μη τηρούμενες δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία εδώ και 53 χρόνια.

«Η ΕΕ παίζει μαζί μας εδώ και 53 χρόνια. Εμείς διαρκώς δείχνουμε την εντιμότητα μας και περιμένουμε το ίδιο από την ΕΕ. Πρέπει να εγκαταλειφθεί η πολιτική των διπλών στάνταρντς» κατέληξε ο Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα