Ερντογάν: Η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάγκη συμπόνοιας κάποτε

18:37 4/3/2020 - Πηγή: Aixmi

«Η Ελλάδα, που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να σταματήσει τις ροές βυθίζοντας βάρκες με πρόσφυγες στη θάλασσα, μέχρι σκοτώνοντας με σφαίρες, να μην ξεχνά ότι μπορεί να χρειαστεί κι αυτή τον οίκτο. Την καλώ να δείχνει σεβασμό στους πρόσφυγες που φθάνουν στα εδάφη της».

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, αντιδρώντας στο σφράγισμα των συνόρων και στον αποκλεισμό της εισροής χιλιάδων μεταναστών,

τους οποίους κατευθύνουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, και μια φωτογραφία από εφημερίδα του 1942, λέγοντας ότι δείχνουν Ελληνόπουλα τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στη Συρία.

«Μπορεί ένα από αυτά τα παιδιά, στα οποία διαμένονται ρούχα και τρόφιμα, να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Μητσοτάκη», έφτασε να υποστηρίξει μπροστά στους βουλευτές του κόμματός του. «Η φωτογραφία δείχνει τη βοήθεια στους Έλληνες που διέφυγαν από τις ναζιστικές επιθέσεις και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία. Την ίδια περίοδο η Τουρκία στήριξε τη γείτονά της Ελλάδα, στέλνοντας πλοία γεμάτα φαγητό. Στην πραγματικότητα, πολλοί Έλληνες ήρθαν στη χώρα μας την ίδια περίοδο και έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι που τελείωσε ο πόλεμος».

«Οι Έλληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη συμπόνια».

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία. Για τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας».

Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως στον Έβρο -δήθεν από ελληνικά πυρά- σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

The post Ερντογάν: Η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάγκη συμπόνοιας κάποτε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα