Έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο

20:40 10/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης των τηλεοπτικών σταθμών απαιτεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Bridging Europe για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες αποδίδουν την απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων στη βούλησή τους να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί», ενώ το 86% χαρακτηρίζει πέραν των προσδοκιών το τίμημα που συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει συμφωνία με τη διαδικασία

δημοπράτησης των αδειών που επέλεξε η κυβέρνηση, το 52% απαντούν θετικά, το 26% αρνητικά και το 21% λένε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Ως προς το συνολικό τίμημα που θα καταβάλουν οι καναλάρχες, το 86% δηλώνουν ότι είναι «πολύ παραπάνω απ’ όσα υπολόγιζα», το 10% «περίπου όσα υπολόγιζα» και το 4% «λιγότερα απ’ όσα υπολόγιζα».

Αναλυτικά με βάση τις απαντήσεις:

Το 86% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το τίμημα είναι πολύ παραπάνω από όσο υπολόγιζαν

Το 65% ότι πρέπει τώρα να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή και να εκπέμπουν μόνο οι αδειοδοτημένοι ενώ το 30% θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιμένει να τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές

Το 53% συμφωνούν με τη μέθοδο της δημοπράτησης ενώ ένα ποσοστό 26% διαφωνούν

Το 51% θεωρούν ότι η διαδικασία ήταν αδιάβλητη με το 29% να θεωρούν ότι υπήρξε διαδικασία τζόγου

Το 60% θεωρούν κοινωνικά δίκαιη την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα 246 εκατ. υπέρ των ευπαθών ομάδων ενώ το 36% το θεωρούν επικοινωνιακό τρικ

Το 75% πιστεύουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν στην αδειοδότηση για να συντηρούν τη διαπλοκή ενώ το 22% πιστεύουν ότι είχαν άλλες προτεραιότητες).

Keywords
Τυχαία Θέματα