Έρχονται κάμερες στους συρμούς του Μετρό

18:12 18/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Κάμερες ασφαλείας θα τοποθετηθούν ως το τέλος του μήνα στο εσωτερικό των βαγονιών των συρμών του Μετρό, καθώς σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Βήματος και του Έθνους η διοίκηση του Μετρό πήρε τελικό την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Τα αιτήματα της ΣΤΑΣΥ ήταν πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά απορρίπτονταν για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η εταιρεία

προέβαλλε στο σκεπτικό του αιτήματος την προστασία και την αποφυγή όχι μόνο τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και κλοπών και άλλων βίαιων ενεργειών, δολιοφθορών και ζημιών στα βαγόνια καθώς επίσης και η καλύτερη διαχείριση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, κλπ.
Οι κάμερες θα τοποθετηθούν άμεσα και να «εποπτεύουν» τα βαγόνια ως το τέλος του μήνα.

Aρχικά, θα αρχίσουν να λειτουργούν στους 17 συρμούς νέας γενιάς του μετρό, που τις διαθέτουν εκ κατασκευής και σε δεύτερη φάση θα μπούν στους παλιότερους συρμούς αλλά και σε Τραμ και Ηλεκτρικό, αν το επιτρέψει το κόστος. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών ώστε να επιτυγχάνεται η επίβλεψη όλου του εσωτερικού χώρου, ενώ συνολικά ο κάθε συρμός θα έχει 24 εσωτερικές κάμερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα