Επόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

08:55 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Με πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής, νέος πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το capital.gr.

Η πρόταση που θα υποβληθεί προς τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο, οριστικοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Ο κ.

Μυτιληναίος αναμένεται να είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανίας που θα κληθεί να ηγηθεί του μεγαλύτερου εργοδοτικού και επιχειρηματικού συνδέσμου της χώρας, από το 2000 όταν και αποχώρησε από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος του ομίλου Τιτάν. Ακολούθησε η προεδρία του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο οποίος προερχόταν από τον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο, ενώ ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος προερχόταν από τη βιομηχανία τροφίμων και ο απερχόμενος κ. Θεόδωρος Φέσσας από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο κ. Μυτιληναίος επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στους τομείς της μεταλλουργίας, των κατασκευών και της ενέργειας, έχοντας ενεργό ανάμειξη ακόμη και σήμερα στη διοίκηση της Μυτιληναίος. Ο προτεινόμενος από την Εκτελεστική Επιτροπή ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου, συμμετέχει ενεργά στον ΣΕΒ από το 2014 όταν και εξελέγη αντιπρόεδρος. Στη θητεία του ΔΣ του Συνδέσμου και του Γενικού Συμβουλίου που ολοκληρώνεται το Μάιο του 2018, ο κ. Μυτιληναίος είχε εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΕΒ, ενώ επίσης μετέχει στην Επιτροπή Βιομηχανίας, της οποίας πρόεδρος είναι κ. Μιχάλης Στασινόπουλος.

Πηγή: capital.gr

The post Επόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα