Επιζών του Μπατακλάν αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά το μακελειό

10:58 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Δύο χρόνια μετά το μακελειό στο Μπατακλάν με 89 νεκρούς, ένας από τους επιζώντες της επίθεσης που «πάγωσε» την Ευρώπη έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 31χρονος Γκιγιόμ Βαλέτ, που υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, μετά από όσα συνέβησαν στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, αυτοκτόνησε στις 24 του μήνα.

Ο νεαρός, που παρακολουθούνταν από ψυχολόγο και είχε αρνηθεί την παροχή βοήθειας από ομάδα υποστήριξης των θυμάτων, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εφιάλτη του μακελειού που είχε ριζωθεί για τα καλά στην ψυχή του.
«Πρέπει να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε επίγνωση

της ανάγκης να μας συνοδεύουν μέλη της οικογένειας, μιας οργάνωσης, ενός ψυχιάτρου ή ψυχολόγου. Το ψυχολογικό τραύμα που προκάλεσαν αυτές οι επιθέσεις είναι βαθύ, επίμονο, και πρέπει να αντιμετωπίζεται δεόντως», σημείωσε σε ανάρτησή της στο Facebook η οργάνωση «13Onze15: Fraternité et Verite», που δημιουργήθηκε για να παράσχει βοήθεια σε συγγενείς θυμάτων και επιζώντες.

Πριν από δύο χρόνια, στις 13 Νοεμβρίου, τζιχαντιστές επιτέθηκαν στον πολυχώρο Μπατακλάν στο Παρίσι στη διάρκεια συναυλίας του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal, γαζώνοντας όσους βρίσκονταν εκεί. Παράλληλα, τρεις καμικάζι επιτέθηκαν στο Stade de France και άνοιξαν πυρ σε καφετέριες και εστιατόρια στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

The post Επιζών του Μπατακλάν αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά το μακελειό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα