Επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του Καντάφι: Αποφυλακίστηκε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι

20:35 11/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι απελευθερώθηκε από την ένοπλη οργάνωση Ταξιαρχία Αμπού Μπακρ αλ-Σαντίκ, στη δυτική Λιβύη, όπου παρέμενε κρατούμενος μετά την εξέγερση, το 2011, εναντίον του πατέρα του, Μουάμαρ Καντάφι, επιβεβαίωσε ένας δικηγόρος του.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ αποφυλακίστηκε στην πόλη Ζέντεν με βάση έναν νόμο περί αμνηστίας τον οποίο πέρασε το (μη

αναγνωρισμένο) κοινοβούλιο που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Χάλεντ αλ Ζαΐντι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι έχει ήδη αναχωρήσει για άλλη πόλη, την οποία δεν αποκάλυψε για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα το πρωί η Ταξιαρχία Αμπού Μπακρ αλ-Σαντίκ, ένοπλη οργάνωση της Λιβύης, ανακοίνωσε μέσω facebook ότι απελευθέρωσε τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο τον Ιούλιο του 2015 από δικαστήριο στην Τρίπολη, ενώ εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ένοπλη οργάνωση που ελέγχει την πόλη Ζέντεν (170 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης), δήλωσε πως ο γιος του Καντάφι απελευθερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

«Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Μουαμάρ Καντάφι. Στο εξής είναι ελεύθερος και εγκατέλειψε την πόλη Ζέντεν» έγραψαν στη ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα