Επίθεση Τούρκου ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη για 8 και Κούρδους

17:15 4/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Την απογοήτευσή του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών να απορρίψει το τουρκικό αίτημα έκδοσης του ενός από τους εννιά Κούρδους, που φέρεται να είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Παράλληλα, καλεί την ελληνική Δικαιοσύνη… να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, όπως υποστηρίζει.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η απόρριψη εκ μέρους του Εφετείου Αθηνών

του αιτήματός μας για έκδοση του μέλους του DHKP-C, Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου 2017, μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.
Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είναι καθόλα συμβατή με τη διεθνή ευθύνη που έχει και η Ελλάδα στο θέμα της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία, ούτε επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας.
Προσδοκούμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις πέραν πολιτικών πιέσεων και σύμφωνες με το δίκαιο».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής αφήνει νέες αιχμές κατά της Αθήνας για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Όπως σημειώνει, «η κρίση του Αρείου Πάγου, αφήνει τους αυτουργούς δίχως τιμωρία και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων τους».

Και προσθέτει: «Με τη βοήθεια των Ελλήνων φίλων μας, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους ώστε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Τουρκία».

Επίσης, αποστέλλει στην ελληνική κυβέρνηση και μήνυμα για την «υφαλοκρηπίδα», ισχυριζόμενος ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της».

«Καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή σκάφος δεν μπορεί να διεξαγάγει καμία αυθαίρετη επιστημονική έρευνα ή έρευνα για υδρογονάνθρακες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και τις θαλάσσιες περιοχές που είναι υπερκείμενες αυτής. Πρόκειται για ξεκάθαρο γεγονός» υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός.

Επίθεση Τούρκου ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη για 8 και Κούρδους

The post Επίθεση Τούρκου ΥΠΕΞ στην ελληνική Δικαιοσύνη για 8 και Κούρδους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα