Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών – Κρατείται ύποπτος

23:31 31/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Αγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον 52χρονο ιερέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσμη.

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

To περιστατικό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο έβδομο διαμέρισμα της Λυών, την ώρα που ο ιερέας έκλεινε την ελληνορθόδοξη εκκλησία στην οδό οδό Saint Lazare. Εκείνη την ώρα είχαν φύγει οι πιστοί απο την εκκλησία.

Ο δράστης που ήταν μόνος του πλησίασε τον ιερέα και τον πυροβόλησε δυο φορές με ένα κυνηγετικό όπλο και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Αυτόπτες μάρτυρες δεν άκουσαν τον δράστη να φωνάζει κάτι όπως για παράδειγμα ο «Θεός

είναι μεγάλος», το μόνο που αναφέρουν είναι ότι άκουσαν δύο πυροβολισμούς, τα βογγητά του ιερέα, τις κραυγές μιας γυναίκας και περιγράφουν πως τα χαρακτηριστικά του δράστη είναι μεσογειακά και το ύψος του γύρω στο 1.90.

Ο δράστης φορούσε μια μαύρη καμπαρντίνα όπου έκρυβε το όπλο του και έναν μαύρο σκούφο. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι παρακολουθούσε το θύμα.

Ο ιερέας ειναι Ελληνας απο τα Χανιά, 52 ετών, και φέρει σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του είναι κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η αστυνομία της Λυών εχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Υπάρχουν φόβοι στην περίπτωση που το χτύπημα είναι τρομοκρατικό, ο δράστης να χτυπήσει κι αλλού καθώς είναι οπλισμένος. Οι Αρχές της Λυών συνιστούν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε από τις Αρχές ένα άτομο με μεσογειακά χαρακτηριστικά στο τρίτο διαμέρισμα της Λυών.

Θεωρείται ύποπτος για την επίθεση κατά του ελληνορθόδοξου ιερέα. Τον ύποπτο εντόπισαν πυροσβέστες καθώς τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν με εκείνα που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ωστόσο ο ύποπτος δεν είχε πάνω του όπλο.

Ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, που έκανε επίσκεψη στην επαρχία επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι και στο υπουργείο Εσωτερικών όπου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη κρίσης.

Πηγή: Real.gr

The post Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών – Κρατείται ύποπτος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα