Επίθεση καμικάζι στην Πόλη – Τουλάχιστον 5 νεκροί – To PKK «βλέπουν» οι Αρχές (ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΚΟΝΕΣ)

12:20 19/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Για επίθεση αυτοκτονίας κάνουν λόγο τα τουκρικά μέσα ενημέρωσης μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτο στην Κωνσταντινούπολη, στον μεγάλο εμπορικό και τουριστικό πεζόδρομο Ιστικλάλ.

Από το χτύπημα του καμικάζι, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της Πόλης, έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα, ανάμεσά τους και ο δράστης ενώ τραυματίστηκαν 36, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας. Από τους τραυματίες, οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με το

πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Video capturing the moment the #bomb went off in #Taksim #Istanbul. pic.twitter.com/MtpXhe71OU

— Vsevolod Tkachenko (@vsevolod_tk) March 19, 2016

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας. Τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της σημερινής βομβιστικής επίθεσης σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό, δηλώνει υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από τον φόβο του, δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή. Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι «η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα