Επιτέλους! Ο Μπομπ Ντίλαν δέχθηκε να παραλάβει το Νόμπελ

15:24 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Μήνες διαρκεί το… σίριαλ για την παραλαβή ή όχι του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας από τον Μπομπ Ντίλαν.

Η απόδοση τιμής ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο αλλά ο θρυλικός τραγουδοποιός και ποιητής της μουσικής αρχικά εξαφανίστηκε και δεν σχολίασε καν την τιμή, ενώ μετά αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Όσλο να το αποδεχθεί ή να απευθύνει την ομιλία που απαιτείται προκειμένου να εισπράξει και το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το Νόμπελ, αξίας 900.000 δολαρίων.

Επιτέλους, έπειτα από περίπου μισό χρόνο ο Μπομπ Ντίλαν αναμένεται

να παραλάβει το βραβείο του καθώς μέλη της Ακαδημίας θα τον συναντήσουν ιδιαιτέρως στο Όσλο όπου θα δώσει δύο συναυλίες.

Ωστόσο, ο καλλιτέχνης δεν θα δώσει διάλεξη ως είθισται αλλά θα στείλει μαγνητοσκοπημένη ομιλία του. Αν δεν πραγματοποιήσει τη διάλεξη έως τον Ιούνιο, τότε χάνει τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη μόνιμη γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιους, «τα καλά νέα είναι ότι η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισαν να συναντηθούν το σαββατοκύριακο. Η Ακαδημία θα απονείμει το βραβείο Νόμπελ και το μετάλλιο στον Ντίλαν και θα τον συγχαρεί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η εκδήλωση θα είναι μικρή και ιδιωτική και δεν θα καλυφθεί από Μέσα Ενημέρωσης. Θα είναι παρόντες μόνο ο Μπομπ Ντίλαν και μέλη της Ακαδημίας όπως είναι το θέλημα του Ντίλαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα