Επιστρέφει η τρόικα την Κυριακή- Tη Δευτέρα ξεκινoύν οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

21:25 10/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Oι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα και τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Στις 20:30 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η πενταμερής συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Βρυξέλλες, που είχε σκοπό να βρεθεί λύση

στο ελληνικό πρόβλημα και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ως συντονιστής, ο Τόμας Βίζερ (πρόεδρος Euroworking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης), ο Νικολά Τζαμαρόλι (ΕΜΣ) η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και ο Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν).

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Νωρίτερα, από την ελληνική κυβέρνηση, πηγές κρατούσαν χαμηλούς τους τόνους αναφορικά με τις πιθανότητες μίας θετικής εξέλιξης, αποτιμώντας ως «καλό νέο» το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν όλες οι πλευρές σε ένα τραπέζι, για να συζητήσουν.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης, το Reuters μετέδιδε ότι οι δανειστές θα καταθέσουν πρόταση για μέτρα 1% του ΑΕΠ τώρα (1,8 δισ.) και άλλο 1% μετά το 2018 (επιπλέον 1,8 δισ.).
Kοινοτικές πηγές ανέφεραν πως η διαπραγμάτευση εστιάζει στο ύψος μέτρων και ότι ίσως συζητηθεί και δεύτερη λίστα με εφεδρικά μέτρα, που δεν θα περάσουν όμως τώρα από την Βουλή. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το ΔΝΤ εμφανίζεται να είναι πιο σκληρό στις αξιώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστρέφει, Κυριακή- Tη Δευτέρα,epistrefei, kyriaki- Ti deftera