Επίσκεψη Στάινμπρουκ στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών – Ενδιαφέρθηκε για τους Έλληνες που υποφέρουν

21:48 6/2/2013 - Πηγή: Aixmi

“Η Γερμανία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει την δική της κατάσταση σαν να είναι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, όμως η ανεργία που πλήττει σήμερα τους νέους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία πολύ σύντομα μπορεί να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.

Ο βασικός αντίπαλος της Άγκελας Μέρκελ, βρίσκεται από το

πρωί την Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Παλιού Φρουραρχείου. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τον ξενάγησε στον χώρο και τον ενημέρωσε για τις δράσεις αλληλεγγύης του δήμου.

Ο κ. Στάινμπρουκ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διαδικασία διανομής των τροφίμων, ρούχων και σχολικών βιβλίων που έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο κατόπιν συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με το Mega (στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι») , καθώς και για τον αριθμό των ανθρώπων που ζητούν τη βοήθεια του δήμου. Όπως είπε, σε εθνικό επίπεδο οι Γερμανοί μιλούν πάντα με οικονομικά δεδομένα και ξεχνούν ότι η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα πλήττει πολύ κόσμο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα