Επέτειος 40 ετών από τον θάνατο του βασιλιά του rock ‘n roll, Έλβις Πρίσλεϊ (ΒΙΝΤΕΟ)

11:21 16/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο βασιλιάς είναι ζωντανός… Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του οι φανατικοί θαυμαστές του πιστεύουν στη θεωρία συνωμοσίας ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ είναι ακόμη ζωντανός.

Ο βασιλιάς του rock ‘n roll έφυγε στις 16 Αυγούστου 1977, πριν από ακριβώς 40 χρόνια, μία απώλεια που η παγκόσμια μουσική σκηνή δεν μπορεί να ξεπεράσει… Αυτό συμβαίνει με είδωλα… γιατί είδωλο υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο Έλβις… ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που πουλά μετά θάνατον ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμη και νεότερους καλλιτέχνες…

Ο θρύλος του

Έλβις ξεκίνησε από το Μέμφις… και από το Sun Studio του Sam Phillips που έμελλε να είναι το στούντιο που έμεινε στην ιστορία. Όλοι οι θρύλοι της μουσικής έγραψαν μουσική εκεί, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash…

Ένα τραγούδι γενεθλίων για τη μητέρα του ήταν αρχή της μεγαλειώδους καριέρας του… Ιστορική στιγμή για την καριέρα και την πορεία του Έλβις στάθηκε η γνωριμία του με τον Τομ Πάρκερ (γνωστό και ως «συνταγματάρχη» – «Colonel»), ο οποίος πήρε και τον πλήρη έλεγχο της καριέρας του.

Ο Πάρκερ μετέφερε τον Πρίσλεϊ από την Sun Studios στην RCA Records στις 25 Νοεμβρίου 1955, εξαγοράζοντας το συμβόλαιο του με τη Sun για $35,000. Το πρώτο σινγκλ του Έλβις για την RCA, Heartbreak Hotel πούλησε πολύ γρήγορα ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Με τα πρώτα του χρήματα αγόρασε την έπαυλη της Γκρέισλαντ που την ονόμασε έτσι ως απόδοση τιμής στη μητέρα του στην οποία είχε αδυναμία.

Στις 20 Δεκεμβρίου 1957 ο Πρίσλεϊ λαμβάνει το φύλλο πορείας του για την υποχρεωτική θητεία του στον αμερικανικό στρατό. Στις 24 Μαρτίου του 1958 παρουσιάστηκε κανονικά στη μονάδα του στο Φρίεντμπεργκ της Γερμανίας.

Κατά την παραμονή του στα γερμανικά εδάφη γνώρισε τη 14χρονη Πρισίλα Μπολιέ, την κοπέλα που αργότερα θα παντρευόταν, απαρνούμενος τον μεγάλο έρωτά του με την Αν Μάργκρετ.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ επέστρεψε στις ΗΠΑ για να αποστρατευθεί αναχωρών από τη Φραγκφούρτη. Προσγειώθηκε στις 2 Μαρτίου του 1960 στο Νιου Τζέρσεϊ και μερικές μέρες αργότερα του απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του λοχία.

Ο μάνατζέρ του δήλωσε ότι ο τραγουδιστής υπολογίζεται να εισπράξει, στο τρέχον έτος, 850.000 δολάρια για εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 έως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές.

Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του.

Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο «βασιλιάς» εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες.

Έφυγε στα 42 του χρόνια. H τελευταία του συναυλία ήταν στις 26 Ιουνίου 1977. Στις 16 Αυγούστου 1977 βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του δωματίου του στην Γκρέισλαντ. Φέρεται η διπλή ένεση που έκανε κατά μία οδοντική επέμβαση την προηγούμενη ημέρα σε συνδυασμό με την επιβαρυμμένη του καρδιά και το γεγονός ότι νωρίτερα έπαιζε δυο ώρες τένις να συνέδραμαν στην καρδιακή ανακοπή του.

Ο ιατροδικαστής είπε πως η καρδιά του ήταν λες και ανήκε σε σώμα 80χρονου. Ο θρύλος έσβησε αλλά ο δικός του θρύλος θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των θαυμαστών ανά τον πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα