Έπεσαν βροχή τα ασφαλιστικά μέτρα – Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία για τις άδειες στη ΓΓΕΕ

12:17 31/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν και θυροκόλλησαν και το Mega και ο ΣΚΑΪ, ενώ ο χορός των μέτρων ξεκίνησε από το πρωί με την αίτηση αφαλιστικών μέτρων από τον SΤΑR που θυροκόλλησε στην πόρτα της εισόδου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό η αίτηση αυτή δεν είχε σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης, ενώ αντιθέτως, πρόκειται για παλιά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τις 19 Αυγούστου κατά της υποψηφιότητας Χρήστου Καλογρίτσα.

Όπως δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος του STAR

κ. Λαζαράτος μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν υπήρχε άλλο χρονικό περιθώριο για την επίδοση των συγκεκριμένων μέτρων και γι’αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία. Θυροκολλήθηκε καθώς κανείς δεν απαντούσε στην είσοδο της Γραμματείας, ώστε να επιδοθεί ο φάκελος.

Λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, καθώς κανείς δεν ήταν στην πύλη να τα παραλάβει.

Πρόκειται και σε αυτή την περίπτωση για παλαιότερα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί στο ΣτΕ και αφορούσε σε μέτρα κατά της υποψηφιότητας Χρήστου Καλογρίτσα, της εταιρείας DIMERA DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED και κάποιων ακόμα που σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του καναλιού κ.Χρυσανθάκη, δεν έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα τον χώρο των ΜΜΕ, αλλά λόγω του ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα επίδοσης ακολουθείται αυτή η διαδικασία.

Αστυνομικός που βρίσκεται μέσα στον χώρο της γραμματείας παρέλαβε τους φακέλους και τους παρέδωσε στο πρωτόκολλο.

Ακολούθως, στις 11.30 το πρωί ασφαλιστικά μέτρα θυροκόλλησε και ο εκπρόσωπος του ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών συνεχίζεται ομαλά στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει «κλειδώσει» και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις επόμενες.

Χθες αργά το απόγευμα υπήρξε η φήμη ότι η πρώτη άδεια δόθηκε σε επιχειρηματία που προσέφερε πάνω από 20 εκατ ευρώ.

Σκιαγραφήθηκε, μάλιστα, το προφίλ του με τρόπο αναγνωρίσιμο από όλους. Ωστόσο αργά το βράδυ κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις πληροφορίες λέγοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει οτιδήποτε.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, μετά την πρώτη άδεια, όλοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν να μην γίνει διάλειμμα για ξεκούραση, αλλά να συνεχίσουν αμέσως στη δεύτερη ώστε να τελειώσει πιο γρήγορα η διαδικασία.

Η ιαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί οπότε οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ.

Τους έχουν αφαιρεθεί κινητά τηλέφωνα και προσωπικοί υπολογιστές ώστε να μην υπάρξει διαρροή, ενώ προσήλθαν έχοντας μαζί τους υπνοσάκους και προσωπικά είδη, ώστε να εξέλθουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, που αναμένεται το απόγευμα ή αργά το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα