Επεισοδιακά εκκενώθηκε το λιμάνι της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

08:39 8/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ύστερα από ένα επτάωρο σκληρών διαπραγματεύσεων, οι πρόσφυγες και μετανάστες αποχώρησαν από το λιμάνι της Χίου.

Η αποχώρηση ήρθε αφού είχαν προηγηθεί επεισόδια από «αγανακτισμένους πολίτες», που είχαν συγκεντρωθεί από τις 7 το απόγευμα στον δρόμο της αποβάθρας και ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών, ξυλοδαρμοί αλληλέγγυων, προπηλακισμοί και φραστικές επιθέσεις, ενώ είχαν μετατρέψει την βόρεια πλευρά του λιμανιού σε «πυριτιδαποθήκη».

Κάτω από την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, καθώς και

δυνάμεων του Λιμενικού, δόθηκε κάποια στιγμή – περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα – το έναυσμα της αποχώρησης. Μια κροτίδα που έπεσε από τον δρόμο μέσα στον χώρο που ήταν οι πρόσφυγες και μετανάστες δημιούργησε σοβαρή αναστάτωση και από το σημείο αυτό ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο, σύμφωνα με το astraparis.gr.

Από την άλλη πλευρά, στη Λέσβο, περίπου 100 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που βρίσκονται υπό περιορισμό στο hot spot της Μόριας, συνεχίσουν την κατάληψη μέρους της εισόδου του hot spot, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία και φωνάζοντας κατά διαστήματα, συνθήματα για την απελευθέρωση τους.

Οι μετανάστες ζητούν να απελευθερωθούν για 15 μέρες και να μην απελαθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Ας σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών, βρίσκεται και το σύνολο των όσων αρνούνται να εκφράσουν βούληση ασύλου και άρα να παγώσει γι αυτούς η διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα