Επεισόδια στα Εξάρχεια στις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο- Φωτιές και οδοφράγματα (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

22:31 6/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Οδοφράγματα έχουν στήσει αντεξουσιαστές στα Εξάρχεια ενώ εχουν ανάψει φωτιές στην πορεία που πραγματοποιούν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από το Πολυτεχνείο. Oι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 28 προσαγωγές, εκ των οποίων 6 συλλήψεις.

Αντιεξουσιαστές εξακολουθούν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ,

που απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων αντίκρυσαν κολλημένο στο παρμπρίζ των αυοτκινήτων τους ένα… ευγενέστατο σημείωμα από ομάδα του αντεξουσιαστικού χώρου, με το οποίου τους ζητήθηκε να απομακρύνουν τα ΙΧ τους, αποκαλώντας τα χαρακτηριστικά «μικρή ιδιωτική φυλακή τους», ώστε να αποφευχθούν ζημιές.

Αναλυτικά το σημείωμα γράφει:

«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους.
Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική κοινωνική διέξοδος».

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αποκλείσει απο νωρίς το Κέντρο, ενώ κλειστοί είναι από τις 15:00 και τις 16:30 αντίστοιχα οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα