Επάγγελμα είχε κάνει τις απαγωγές κύκλωμα Πακιστανών στο Παγκράτι

19:57 2/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Φυλακισμένους και αλυσοδεμένους κρατούσε τρεις υπήκοους Πακιστανούς τετραμελές κύκλωμα εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο άτομα.

Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 52χρονο, επίσης πακιστανικής υπηκοότητας που είχαν αιχμαλωτίσει τους τρεις αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, προκειμένου να τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά για λύτρα.

Αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος των συληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις δράστες, στις 18 Φεβρουαρίου 2016 προσέγγισαν στην

πλατεία Ομονοίας τρεις ομοεθνείς τους και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Ακολούθως, με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με αλυσίδες ζητώντας τους χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Τη Δευτέρα ένας απο τους απαχθέντες κατάφερε να διαφύγει και έτσι αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι δράστες προσέγγιζαν πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσής τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν στο διαμέρισμα στο Παγκράτι. Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωση τους.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να δέσουν τους απαχθέντες.

Η αστυνομία ερευνά για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα