Μολότοφ και δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας-Τραυματίστηκε δικηγόρος

23:00 17/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Κι ενω οι εκδηλώσεις μνήμης και οι πορείες για τον εορτασμό της επετείου από την εξέγερσ ητουο Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκαν με παλμό και χωρίς έκτροπα, λίγη ώρα μετά τη λήξη τους ξέσπασαν επεισόδια, τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων στην Αθήνα, όσο και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

‘Εντονα επεισόδια στην Τοσίτσα

Έντονα επεισόδια ξεκίνησαν στην Αθήνα

στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβέια. Ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και βόμβες μολότοφ και έστησαν πύρινα οδοφράγματα βα΄ζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών.

Στο μεταξύ, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Συμφωνά με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα στυλό.Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Από τις μολότοφ, φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα όπου οι κάτοικοι έσπευσαν για την κατάσβεση της πριν δημιουργηθούν εκτεταμένες ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης χωρίς οι διαδηλωτές να έχουν προκαλέσει στη Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος του θεάτρου Λαμπέτη.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη-Προσαγωγή 17χρονου
Eπεισόδια είναι σε εξέλιξη, στον χώρο γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το thestival.gr κουκουλοφόροι που βγήκαν από τον χώρο άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ και έξω από το Παλέ Ντε Σπορ.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, ενώ προχώρησε και στην προσαγωγή ενός ατόμου, ηλικίας 17 ετών, το οποίο συμμετείχε στα επεισόδια μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δυο της ρεύματα, καθώς οι αντιεξουσιατές έχουν σχηματίσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και θρανία, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή.

«Bρόχη» από μολότοφ στην Πάτρα

Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στην οδό Κανακάρη. Σύμφωνα με το patrastimes.gr oι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Βροχή απο μολότοφ έπεσε στην οδό Κορίνθου με τους αντιεξουσιαστές να βάζουν φωτιές σε κάδους. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φτάσει μέχρι την πλατεία Πυροσβεστίου και έχουν χωριστεί σε μικρότερες ομάδες. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγή ατόμου στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

The post Μολότοφ και δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας-Τραυματίστηκε δικηγόρος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα