Έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων με ομιλία Τσίπρα

08:35 5/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά στις 19:30, στην ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση μoναδικός ομιλητής θα είναι ο Πρωθυπουργός.

Αύριο και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας θα συνεχιστούν με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από υπουργούς και βουλευτές και τις ομιλίες όλων

των πολιτικών αρχηγών.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει ένα προς ένα τα ζητήματα εφαρμογής των συμφωνηθέντων, τα οποία αποτελούν δεσμεύσεις άμεσης προτεραιότητας απέναντι στους δανειστές, ώστε σε επόμενη φάση να ανοίξει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Παράλληλα, θα εστιάσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, στο νέο φορολογικό νόμο καθώς και στο αναπτυξιακό σκέλος για την οικονομία, με ορίζοντα η χώρα να βγει στις αγορές.

Εν όψει της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση, στις 12:00, με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα