Ένα έτος φυλάκιση με αναστολή στον Παπακωνσταντίνου

20:11 24/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Την ελάχιστη προβλεπόμενη από το νόμο ποινή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσσος είπε: «Θα αντιληφθείτε προφανώς ότι το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκεια του σε εσάς αυτό με την ευχή να αποτελέσει οδηγό στη ζωή σας, αν και φαίνεται ότι έχετε εγκαταλείψει την πολιτική. Επι τρία έτη θα πρέπει να είστε

ιδιαιτέρως προσεκτικός γιατί αν σε αυτό το διάστημα διαπράξατε άλλο αδίκημα θα σας επιβληθεί και αυτή η ποινή και ενα έτος φυλάκισης δεν ειναι λίγο. Πηγαίνετε και μη καίτοι αμαρτάνετε»

Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών στον κατηγορούμενο.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για νόθευση της λίστας -δέχθηκαν, δηλαδή, ότι εκείνος έσβησε τα ονόματα των συγγενών του- αλλά μετέτρεψαν την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, θεωρώντας (με ψήφους 8 έναντι 5) ότι δεν αποδείχθηκε ζημιά σε βάρος του δημοσίου.

Αν τον καταδίκαζαν για κακούργημα θα μπορούσαν να του επιβάλουν μέχρι και ισόβια.

Σημειώστε ότι οι πέντε που μειοψήφισαν (μεταξύ τους και ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου) είχαν την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχτεί αθώος.

Οι δικαστές τον έκριναν αθώο για το δεύτερο κακούργημα της απόπειρας απιστίας κατά του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα