Έμα Γουάτσον: Ένα εκατ σε θύματα σεξουαλικής επίθεσης

14:55 19/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Η ηθοποιός Έμα Γουάτσον, που έγινε διάσημη ανά τον κόσμο υποδυόμενη την Ερμιόνη στις ταινίες του Χάρι Πότερ είναι γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου, Bafta, δώρισε περίπου 1,13 εκατ. ευρώ σε ένα ταμείο με στόχο τη στήριξη θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Παράλληλα, η εφημερίδα Observer δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή την οποία υπογράφουν περισσότερες από 200 Βρετανίδες και Ιρλανδέζες σταρ ζητώντας να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Όπως γράφουν μεταξύ άλλων στην επιστολή που υπογράφουν και η Κίρα Νάιτλι και η Έμα Τόμσον, «όλες μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στην κουλτούρα της παρενόχλησης, της κατάχρησης, της ατιμωρησίας» επισημαίνοντας ότι η δράση τους δεν περιορίζεται στον τομέα του θεάματος αλλά εκτείνεται «σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, μέχρι τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές».
Πέρα από γυναίκες σταρ, χρήματα δώρισαν στο «Ταμείο για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα» και άνδρες συνάδελφοί τους, όπως ο Τομ Χίντλεστον που δώρισε 10.000 λίρες.

Έμα Γουάτσον: Ένα εκατ σε θύματα σεξουαλικής επίθεσης

The post Έμα Γουάτσον: Ένα εκατ σε θύματα σεξουαλικής επίθεσης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα