Ελικόπτερο πέταγε με σημαία ‘μεγάλης Αλβανίας’ – Άγριο ξύλο στο γήπεδο (videos)

14:30 15/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Εικόνες χάους με άγριο ξύλο, συλλήψεις και διακοπή του αγώνα, στο παιχνίδι Σερβίας-Αλβανίας.
Αιτία; Ελικοπτεράκι με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που πέταξε πάνω από το γήπεδο!

Το θέμα είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2016, το ξύλο έπαιξαν οι παίκτες μεταξύ τους, όταν θα έπρεπε κανονικά να δίνουν το παράδειγμα ψυχραιμίας και να προάγουν το αθλητικό πνεύμα!

Όλα ξεκίνησαν με το ματς στο 41ο λεπτό, όταν στον ουρανό

του Βελιγραδίου πάνω από τον αγωνιστικό χώρο, πέταξε ένα ελικοπτεράκι από το οποίο κρεμόταν μια σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» (η οποία απεικονίζει ως Αλβανία την Ήπειρο, την Κέρκυρα, μέρος της Μακεδονίας, τη Σερβία, τα Σκόπια και το Κόσοβο)!

Ένας Σέρβος παίκτης έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε. Τότε οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και όλα ξεκίνησαν. Διαπληκτισμοί, εθνικιστικές βρισιές και τέλος άγριο ξύλο. Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο δεν υπήρχαν Αλβανοί οπαδοί, διαφορετικά μετά από αυτά τα επεισόδια, φαίνεται ότι και με την δική τους ανάμειξη ίσως θρηνούσαμε θύματα.

O αγώνας διεκόπη και…ξανά ξύλο

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας, αλλά η αλβανική ομοσπονδία ζήτησε να εκκενωθεί το στάδιο για να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές της -κάτι που δεν έγινε δεκτό- και, έτσι, ο αγώνας διακόπηκε οριστικά με το θέμα να παραπέμπεται στην UEFA.

Οι παίκτες των φιλοξενούμενων αποφάσισαν να αποχωρήσουν αλλά φτάνοντας στη φυσούνα τους περίμεναν «κάποιοι» για το δεύτερο γύρο βίας!
Οι ίδιες εικόνες επαναλήφθηκαν με το ξύλο να πέφτει προς κάθε κατεύθυνση. Είναι, ίσως, από τα πιο άγρια επεισόδια που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό γήπεδο.

Ο αδελφός του πρωθυπουργού, υπεύθυνος;

Ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα θεωρήθηκε υπεύθυνος του επεισοδίου και συνελήφθη ενώ βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων.
Τελικά δεν του αποδόθηκαν κατηγορίες και του επετράπη να επιστρέψει στα Τίρανα.

Keywords
Τυχαία Θέματα