Ελένη Ράντου: Το χιούμορ με έχει σώσει, ήμουν ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση

09:03 7/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τις δυσκολίες που βίωσε ως παιδί θυμάται η Ελένη Ράντου σε συνέντευξή της στο bovary.gr τονίζοντας ότι το χιούμορ την έχει σώσει καθώς ένιωσε ότι πιέζεται πολύ: «Νομίζω ότι το χιούμορ με έχει σώσει. Ημουν ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση και το χιούμορ με έκανε πιο αρεστό. Ενιωθα πολύ άσχημη και μετά την εφηβεία. Ημουν παχουλή. Δεν ξέρω αν με ήθελαν για παρέα. Το χιούμορ ήταν όπλο, η σανίδα μου. Δεν ξέρω αν το διάλεξα σκόπιμα. Το καλλιέργησα. Σαν να βλέπεις την πραγματικότητα από την ανάποδη, για να την αντέχεις. Το χιούμορ είναι και μια διαφυγή, πάω το πρόβλημα

παραπέρα, το ξορκίζω«.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ημουν πάντα το «κουλό» παιδί, που δεν ήταν και πολύ ενταγμένο. Κι ας είχα μεγάλη διάθεση να είμαι κοινωνική, πάντα γκάφες έκανα, πάντα έλεγα το λάθος πράγμα τη λάθος ώρα.

Δεν νοσταλγώ τα παιδικά μου χρόνια. Νιώθω ότι πιέστηκα πολύ, να καταλάβω ποια είμαι, που πάω. Είχα αστιγματισμό και από μικρή μου έβαλαν κάτι γυαλιά και με κορόιδευαν. Είχα υποστεί bullying με έναν τρόπο. Από την άλλη ήμουν και αρχηγός, μέσα σε όλα. Εψαχνα τον χώρο μου και δεν τον έβρισκα εύκολα…«.

Δεν αποφύγει να αναφερθεί και στις δυσκολίες του σήμερα και στο εμφυλιακό κλίμα που επικρατεί:

«Σήμερα με θύμωσε που θέλω πέντε μέρες να κάνω μια μαγνητική και δεν έχω καμία διάθεση, με τα 700 ευρώ τον μήνα που πληρώνω στον ΟΑΕΕ, να μην συμμετέχει ο ΟΑΕΕ. Και δεν μπορώ να την κάνω τη μαγνητική γιατί υπάρχει αδιανότητη γραφειοκρατία.

Είναι μια άδικη στιγμή από τη φύση της. Παντού παγκοσμίως. Σαν να μην χωράμε σ΄αυτόν τον κόσμο. Δεν φταίμε που βρεθήκαμε σε μια χρονική στιγμή που το χρήμα είναι πολύ ακριβό, ενώ το ζήσαμε πολύ φτηνό. Δεν καθορίσαμε εμείς τη τιμή του. Πιόνια είμαστε. Προσωπικά δεν συμμετείχα στο πάρτυ, δεν πήρα δάνεια. Χωρίς να θέλω να βγάζω τον εαυτό μου απ΄ έξω, βλέπω ότι τώρα η αδικία είναι κατάφορη. Παίζουν με την υγεία μου, την παιδεία, το μέλλον των παιδιών μας.

Ανήκω σ΄αυτή την αριστερά, την αμήχανη πλέον αριστερά. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Δεν ήθελα να γίνει κάτι πραγματικά αριστερό μέσα στην ταμπέλα. Ηθελα απλώς να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροοι, αλληλέγγυοι. Αντιθέτως είδα να σφάζεται ο ένας με τον άλλον, ένα εμφυλιακό κλίμα. Ο καθένας πρόβαλε και κάτι άλλο. Τόσες πολλές προβολές δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Ημουν λοιπόν προετοιμασμένη ότι τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο καλά όσο οι ελπίδες… Δεν φανταζόμουν όμως το απροκάλυπτο, να καταπατώνται δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο αβίαστα. Περίμενα περισσότερη αντίσταση. Μετά την αντίσταση των πρώτων μηνών, η παράδοση ήταν άνευ όρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα