Έκτροπο στη Βουλή από Χρυσαυγίτη -Χυδαίες φράσεις κατά Τσίπρα και βουλευτών‏

00:37 18/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Τα αίσχη που κάνουν στους δρόμους επιχειρούν τώρα να μεταφέρουν και στην αίθουσα της Βουλής οι Χρυσαυγίτες.

Ο βουλευτής τους Παναγιώτης Ηλιόπουλος εξύβρισε τον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέσμα ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του, αφαιρώντας του το λόγο, και καλώντας τον Φρούραρχο της Βουλής

μέσα στην αίθουσα.

Ο Χρυσαυγίτης χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση του κ. Τσίπρα για το αντιρατσιστικό (που είχε προηγηθεί της δικής του ερώτησης) και πρόσθεσε: «ο μίστερ Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».

– «Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα», τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Όμως εκείνος επέμεινε και τότε ο Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να χειροκροτήσουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Τότε ο Ηλιόπουλος ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

– «Άντε ρε ξεφτίλες», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», ήταν μερικές από τις φράσεις που εκστόμισε.

– «Σας αφαιρώ το λόγο», φώναξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

– «Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

– «Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ…» είπε ο Δραγασάκης.

– «Η συμμορία είστε εσείς και το απόκομμα από το οποίο προέρχεστε», απάντησε ο Ηλιόπουλος.

– «Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να μην γράφεται τίποτα. Μπορείτε να σταματήσετε; Φύγετε να μην σας διώξουμε με άλλον τρόπο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Με δεδομένη, όμως, την άρνηση του βουλευτή να υπακούσει στην εντολή του προεδρείου, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Η διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή συνεπάγεται την περικοπή του ¼ της αποζημίωσής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα