Έκθετη η Μέι στη διεθνή κοινότητα για την καταδίκη της Ρωσίας

13:10 4/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε δύσκολη θέση έρχεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την παραδοχή του Γκάρι Άιτκενχεντ, επικεφαλής του επιστημονικού εργαστηρίου του υπουργείου Άμυνας, ότι δεν κατάφεραν να διακριβώσουν την προέλευση της νευροτοξικής ουσίας Νόβιτσοκ από την οποία δηλητηριάστηκαν οι Σεργκέι και Γιούλια Σκριπάλ.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ υπερασπίστηκε τις καταγγελίες σε βάρος της Ρωσίας διαμηνύοντας ότι το συμπέρασμα της βρετανικής πλευράς προκύπτει από μία ευρύτερη εικόνα που δημιουργούν οι πληροφορίες ασφαλείας που έχει στη διάθεσή του το Λονδίνο.

Επίσης, η Τερέζα

Μέι είχε αναφέρει πως είναι «εξαιρετικά πιθανό» η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ, δήλωση όμως που την εκθέτει, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, καθώς τα κράτη που τη στήριξαν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θέλουν διαβεβαιώσεις ότι το συμπέρασμα της έρευνας των βρετανικών Αρχών ήταν βέβαιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της CDU, Άρμιν Λάσετ, που δήλωσε ότι «όταν κάποιος υποχρεώνει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ σε επίδειξη αλληλεγγύης, θα πρέπει να έχει σίγουρες αποδείξεις».

The post Έκθετη η Μέι στη διεθνή κοινότητα για την καταδίκη της Ρωσίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα