Έκτακτη εξέλιξη: Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή το πολεμικό ναυτικό της στο Αιγαίο

14:08 7/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ξεκινά περιπολίες στο Αιγαίο και την κίνηση αυτή ανακοινώνει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Ειδικότερα θέτει σε 24ωρη επιφυλακή τρία πολεμικά πλοία (μια φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους) και μονάδα κομάντος της SAT.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, το ναυτικό εφαρμόζει μέτρα αυξημένης ετοιμότητας απέναντι στην Ελλάδα, μετά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Μάλιστα αναφέρει ότι οι παραπάνω μονάδες είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η παραπάνω κίνηση γίνεται υπό τον φόβο προβοκάτσιας από την ελληνική πλευρά!

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, και ο υπουργός Αμυνας Νουρετίν Τσανικλί επισκέφθηκαν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στέλνοντας «μήνυμα ετοιμότητας», όπως αναφέρει το πρακτορείο Αναντολού.

«Η χώρα μας, το έθνος μας θα εκπληρώσει το όραμά μας χωρίς να λυγίσει. Να μην γελιέται κανείς», είπε ο Ακάρ.

Ο Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε: «Πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας στις θάλασσές μας και στα νερά μας όπως συμβαίνει παντού».

Έκτακτη εξέλιξη: Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή το πολεμικό ναυτικό της στο Αιγαίο

The post Έκτακτη εξέλιξη: Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή το πολεμικό ναυτικό της στο Αιγαίο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα