Έκτακτη εισφορά 100 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες

12:44 19/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην αποκάλυψη πως η κυβέρνηση εξετάζει μέτρο που θα έχει άμεση σχέση με τις αποδείξεις, μέσα από τις οποίες θα επιδιωχθεί να παρακρατούνται και οι ασφαλιστικές εισφορές προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στο MEGA.

Με την έκδοση απόδειξης από την ταμειακή μηχανή θα ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα taxis, το οποίο με τη σειρά του θα παρακρατεί τον ΦΠΑ

23% και ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, ένα μικρό ποσοστό από την απόδειξη θα πηγαίνει για την πληρωμή των εισφορών του ασφαλιστικού ταμείου στο οποίο ανήκει ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσον αφορά στους μισθωτούς ο ίδιος δεν έδωσε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που μελετάται.

Για το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι μπορεί να δημιουργηθούν τρία ταμεία και όχι ένα όπως πρότεινε η Επιτροπή Σοφών. Πάντως, εξέφρασε την άποψη, ότι το καλύτερο θα ήταν τελικά να δημιουργηθούν δυο ταμεία και το δεύτερο να αφορά τους αγρότες.

Όπως τόνισε όμως, το ταμείο αυτό που θα δημιουργηθεί, θα είναι διαφορετικό από τον ΑΚΑΓΕ, ενώ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους, δημιουργώντας κατ” αυτό τον τρόπο τον προσωπικό τους «κουμπαρά», από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους εφόσον το επιθυμούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα