Εκνευρισμός, πόλεμος ανακοινώσεων και μπαράζ επαφών

12:15 18/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Εκνευρισμός, ανησυχία, μπαράζ δηλώσεων και η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στον αέρα, αυτός είναι ο απολογισμός της χθεσινής κόντρας κυβέρνησης-δανειστών…

Η απαίτηση του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους «θεσμούς» Ντέκλαν Κοστέλο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη.

Η απάντηση της κυβέρνησης :Όχι μόνο κατέθεσε το νομοσχέδιο αργά το βράδυ, αλλά και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

να το υπερψηφίσουν ώστε να αντισταθούν στον εκβιασμό που επιχειρείται.

«Το να θεωρεί κανείς μονομερή ενέργεια την ψήφιση νομοσχεδίου που στρέφεται κατά της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη»

Κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας τις θέσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών, μίλησαν για «αποικιοκρατική συμπεριφορά».

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση και διαβεβαιώνει πως «δεν θα υπάρξει ούτε ρήξη, ούτε πιστωτικό γεγονός, ούτε graccident», υποστηρίζοντας πως «οι επιπτώσεις ενός ναυαγίου θα είναι καταστροφικές».

Οι τρεις στόχοι της Κυβέρνησης:

1) Να τηρήσουν όλες οι πλευρές την απόφαση για την εφαρμογή της συμφωνίας του Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και η αξιολόγηση να γίνει στη βάση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

2) Να αρθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης και να δοθεί «ανάσα» ρευστότητας.

3) Να σταθμιστεί απ” όλες τις πλευρές το υψηλό ρίσκο -οικονομικό και γεωπολιτικό- που συνεπάγεται ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση Ελλάδας και εταίρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα