Έκκληση Κλίντον στην Ευρώπη για ουσιαστική συμμετοχή στον αγώνα κατά του ISIS

12:50 24/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες «τελευταία βαρβαρική υπενθύμιση», η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, τόνισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερα προκειμένου να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, ζητώντας την ουσιαστική συμμετοχή των ευρωπαϊκών χωρών στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Η άμεση προτεραιότητα είναι

ο τερματισμός της ροής ξένων μαχητών προς και από τη Μέση Ανατολή», οι οποίοι είναι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, αλλά και της Βρετανίας, με ευρωπαϊκά διαβατήρια που κάνουν πιο εύκολη γι αυτούς την πρόσβαση στη Συρία, για να γυρίσουν μετά ακραίοι τζιχαντιστές στην Ευρώπη«, εξήγησε η Κλίντον σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια.

Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συμπλήρωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ειδοποιούν τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών τους, όταν απομακρύνουν έναν «ύποπτο για τρομοκρατία» από τα σύνορά τους ή όταν εντοπίζεται κάποιος με κλεμμένο διαβατήριο. Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να διαχειρίζονται τις ταξιδιωτικές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, συνέστησε η Κλίντον.

«Είναι πιο εύκολο για τις ΗΠΑ να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες από τις ευρωπαϊκές χώρες, σε σύγκριση με την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών που συνορεύουν, σε εφαρμογή της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ, στη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο των Εξωτερικών» είπε η Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα