Είναι επίσημο: Ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Αναστασιάδης

21:04 14/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τις Προεδρικές εκλογές του 2018 στην Κύπρο εξήγγειλε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη της οικογένειας του Κύπριου Προέδρου, η σύζυγός του, οι κόρες του,αλλά και τα εγγονάκια του.
Παρόντες ήταν και οι υπουργοί

και σημαίνονται στελέχη της κυβέρνησης, όπως και η ηγεσία και η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και των συνδεδεμένων με το κυβερνών κόμμα οργανώσεων. Όπως και μια σειρά από προσωπικότητες που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε: «Ο Νίκος Αναστασιάδης με τη διακυβέρνησή του δικαίωσε τις προσδοκίες του Κυπριακού λαού και κατάφερε να ενώσει δυνάμεις«.
Ξεκαθάρισε ότι έγιναν λάθη αλλά και παραλείψεις, ωστόσο επεσήμανε ότι η πενταετία αυτή δεν ήταν μια φυσιολογική πενταετία.
«Πρωτεργάτης ήταν ο κυπριακός λαός για να καταφέρουμε να πετύχουμε όσα πετύχαμε αυτή την πενταετία«, τόνισε.
Συνέχισε λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και επεσήμανε ότι «πάθαμε και μάθαμε ότι ούτε μαθητευόμενοι μάγοι ούτε μεσσίες υπάρχουν ανάμεσά μας».
«Τα όσα πετύχαμε ως κυπριακός λαός με τον Νίκο Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν τα χαρίζουμε σε κανένα. Προχωρούμε για να πάρουμε την Κύπρο ακόμα πιο μπροστά».
«Κρατηθήκαμε όρθιοι και κάνουμε σταθερά βήματα μπροστά»

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία της βουλευτού του ΔΗΣΥ και Προέδρου της ΚΣΣΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης, Στέλλας Κυριακίδου, την οποία και συνεχάρη για την επιτυχία της αυτή.

Ακολούθως προέβη σε μια ενδελεχή αναφορά στην οικονομική κατάσταση την οποία κληρονόμησε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και σε μια περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ευρύτερα η χώρα όταν αναλάμβανε το πηδάλιο της εξουσίας.

«Η κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος είτε να επέλθει καθολική κατάρρευση κράτους και τραπεζικού τομέα είτε να αναλάβει μέτρα και να υιοθετήσει πολιτικές ευθύνης προς αποφυγή άτακτης χρεωκοπίας», τόνισε με νόημα.

«Η πρώτη απόφαση του Eurogroup προνοούσε την απομείωση καταθέσεων με μια εφ άπαξ φορολογία που δεν υπερέβαινε τους τόκους δύο ετών, ενώ την ίδια ώρα κρατούσε στη ζωή και τις δύο τράπεζες. Μια απόφαση που δυστυχώς απερρίφθη από την Βουλή για να οδηγηθούμε στις οδυνηρότερες αποφάσεις της 25 Μαρτίου, με την κατάρρευση της Λαϊκής και το κούρεμα των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου«, επεσήμανε αναφερόμενος στο κούρεμα καταθέσεων.

Επέδειξαν όπως είπε τόλμη και σοβαρότητα και προχώρησαν σε αναγκαστική αναπροσαρμογή του σχεδιασμού με κύριο στόχο την επαναφορά αξιοπιστίας του κράτους, αποκατάσταση εμπιστοσύνης χρηματοπιστωτικού συστήματος εξορθολογισμό κοινωνικής πρόνοιας. Προχώρησαν σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, όπως ανέφερε, για εκσυγχρονισμό και αντιμετώπιση διαχρονικών αγκυλώσεων.

Από το 2014 καταφέραμε να εξαλείψουμε το έλλειμμα και να λειτουργούμε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επεσήμανε ενώ «καταφέραμε να βγούμε από το μνημόνιο πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζαν όλοι ακόμα και στη διεθνή κοινότητα». Τόνισε επίσης το ότι «βγήκαμε ξανά στις αγορές ενώ βρισκόμαστε ένα σκαλί πριν την επενδυτική βαθμίδα«.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «το μπράβο ανήκει σε όλους εσάς γιατί όσα έχουμε πετύχει είναι πρώτα από όλα μέσα από τη δική σας ανοχή τη δική σας υπομονή και τη σκληρή δουλειά».

Αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και στον τερματισμό της διαρροής καταθέσεων.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από μέτρα με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας.
Οι ξένες επενδύσεις ξεπερνούν τα 7,5 δισ ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, επεσήμανε.
Εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές τόνισε ότι «Η επανένωση της Κύπρoυ παραμένει ο κορυφαίος μου στόχος».
Συνέχισε λέγοντας πως «κανένας δεν θα είναι αντίπαλος, αντίπαλος θα είναι τα προβλήματα που ο λαός και η πατρίδα μας αντιμετωπίζει».

Ξεκαθάρισε ότι «οι ακρότητες είναι πάντα επικίνδυνες, δημιουργούν ανασφάλεια και αστάθεια», ενώ επεσήμανε ότι «Κινηθήκαμε στο διεθνές πεδίο ενισχύοντας στην πράξη την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας«.

Με πληροφορίες από το Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα