Εικόνες ντροπής για λίγα δωρεάν τρόφιμα‏

21:28 15/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Χέρια που απλώνονταν, άνθρωποι που σπρώχνονταν και παρακαλούσαν για λίγες δωρεαν ντοματες η ενα κιλο πορτοκαλια ,ανθρωποι που μαζευαν απο τον δρομο πατημενα μαρουλια και κρεμμυδια… Συγκλονιστικες ηταν οι εικονες που εκτυλιχθηκαν για μια ακομη φορα στο κεντρο της αθηνας σε μια δωρεαν

διανομη τροφιμων αυτη τη φορα απο τους παραγωγους και πωλητες λαικων αγορων.

Μεγαλες ουρες σχηματιστηκαν στην πλατεια Καραισκακη στο Μεταξουργειο οπου εγινε η διανομη φρουτων και λαχανικων. στις ουρες ανθρωποι ολων των ηλικων,ελληνες και μεταναστες χαμηλομισθοι, χαμηλοσυνταξιουχοι και πολλοι νεοπτωχοι ανθρωποι που οπως ειπαν στις καμερες μεχρι χθες ειχαν τις δουλειες τους και σημερα δεν εχουν να φανε

Μεσα σε μια ωρα εκαναν φτερα 20 τονοι λαχανικων και φρουτων. Και μαλιστα παρολο που τα τροφιμα τελειωσαν υπηρχαν πολιτες που παρεμεναν στην πλατεια ευελπιστοντας οτι θα μοιραστουν και αλλα.

Η διανομη των δωρεαν τροφιμων εγινε απο τους πωλητες και παραγωγους λαικων αγορων που ζητουν την απόσυρση του νόμου που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Οι αλλαγές που επέρχονται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα