Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης -Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία

10:10 23/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 8.00 το πρωί στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη λεωφόρο Κνωσού με τις φλόγες να επεκτείνονται στο κτίριο και καπνοί να «πνίγουν» την περιοχή και να δημιουργούν ασφυκτική ατμόσφαιρα.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από υπόγειο χώρο που βρίσκεται δίπλα στην εγκατάσταση. Στον ευρύτερο χώρο βρίσκονται η φοιτητική εστία, τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ηρακλείου.

Πρώτιστος στόχος είναι να αποτραπεί πάση θυσία η επέκταση της

φωτιάς στο εργαστήρι του μουσείου καθώς εκεί βρίσκονται εύφλεκτα υλικά.

Κοντά στο σημείο βρίσκεται και φοιτητική εστά η οποία έχει εκκενωθεί, με τους φοιτητές να έχουν βγει πανικόβλητοι όπως – όπως μέσα από τα δωμάτιά τους έξω στον δρόμο.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να σφραγίσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους λόγω του πολύ έντονο καπνού που έχει κατακλύσει την περιοχή. Μάλιστα, και στο Βενιζέλειο προχώρησαν άμεσα στο κλείσιμο όλων των πορτών και των πυλών προκειμένου να μην μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο τμήμα της λεωφόρου Κνωσού.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες και επιπλέον 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού.

Πηγή: flashnews.gr

The post Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης -Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα