«Έφυγε» ο Τσάρλι Γκαρντ-Το μωράκι αντιμετώπιζε σπάνια γενετική ανωμαλία

21:07 28/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Τσάρλι Γκαρντ, το αγοράκι που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πικρής δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και των γιατρών για το ποιος θα έπρεπε να λαμβάνει αποφάσεις για την υγεία του και αν θα έπρεπε να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία, απεβίωσε την Παρασκευή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Οι γονείς του μωρού Connie Yates and Chris Gard, που θα έκλεινε έναν χρόνο ζωής στις 4 Αυγούστου, και έπασχε από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο που προκαλούσε μυική αδυναμία και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη, έγραψαν στο μηνυμά τους «Έφυγε το όμορφο μωράκι μας…είμαστε τόσο υπερήφανοι για σένα Τσάρλι».

Οι γονείς ήθελαν να υποβληθεί ο Τσάρλι σε μια θεραπεία που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στο παρελθόν σε ανθρώπους με την πάθησή του. Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν θεωρούσαν ότι δεν θα ήταν προς όφελός του, απλώς θα παρέτεινε τον πόνο του. Όμως εκείνοι ξεκίνησαν έναν απίστευτο νομικό αγώνα ξεσηκώνονατς κύματα συμπάθειας από ολοκληρο τον κόσμο.

Ο Τσάρλι ήταν διασωληνωμένος για να αναπνέει και πλέον δεν έβλεπε, δεν άκουγε και δεν μπορούσε να καταπιεί. Οι συντετριμμένοι γονείς του Τσάρλι προσπαθούσαν να συγκροτήσουν μια ιατρική ομάδα που θα φρόντιζε το μωρό ώστε να το αποχαιρετίσουν λίγες ημέρες πριν από τα πρώτα του γενέθλια, στις 4 Αυγούστου. Ωστόσο, χθες το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να κλείσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα