«Έφυγε» ο συγγραφέας των «Θρύλων του Πάθους» (BINTEO)

15:29 28/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζιμ Χάρισον, «έφυγε» το Σάββατο από έμφραγμα στα 78 του χρόνια. «Είχε τον θάνατο του ποιητή, είχε ένα στυλό στο χέρι και έγραφε ένα νέο ποίημα όταν τον χτύπησε το έμφραγμα», δήλωσε ο παλιός του φίλος και συγγραφέας Φίλιπ Καπούτο.

Ο Χάρισον ήταν ένας από τους μεγαλύτερους της γενιάς του. Άφησε πίσω του 21 μυθιστορήματα, 12 ποιητικές συλλογές και δοκίμια. Πέθανε στο σπίτι του στην Παταγκόνια της Αριζόνα.

«Η Αμερική έχασε ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της και εμείς χάσαμε ένα μέλος της οικογένειας», ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος Grove Atlantic.

Ο

Χάρισον είχε χαρακτηριστική φυσιογνωμία καθώς το πρόσωπό του ήταν σημαδεμένο από τα παιδικά του χρόνια, όταν ένα κορίτσι του είχε βγάλει το αριστερό μάτι.

Εκτός από την τριλογία «Θρύλοι του Πάθους» (Legends of Fall) που εκδόθηκε το 1979, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα έργα του είναι η «Ντάλβα» (Dalva, 1988) που αφηγείται το οδοιπορικό μίας γυναίκας που αναζητεί το παιδί της που είχε δοθεί για υιοθεσία.

Λάτρης του καλού φαγητού και του κρασιού, συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2001 όλα του τα κείμενα για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα