Έφυγε ο «νταής» του σινεμά Νίκος Τσαχιρίδης…

20:07 12/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ηθοποιούς του κινηματογράφου. Ο Νίκος Τσαχιρίδης έμεινε στην ιστορία του ελληνικού σινεμά ως ένας από τους «σκληρούς» πρωταγωνιστές λόγω της φυσιογνωμίας του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Από το 2012 πάλευε με την νόσο του Αλτσχάιμερ και ήταν κατάκοιτος στο σπίτι του, σε μια μονοκατοικία στα Μελίσσια.

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός απο πατέρα, βγήκε απο πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής. Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες

τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου.

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία Μαγική πόλη ( 1954 ) όπου ο Νίκος Κούνδουρος του έδωσε έναν μικρό ρόλο. Οι ρόλοι του στις περισσότερες ταινίες ήταν σκληροί και δευτερεύοντες. Έπαιζε πάντα πειστικά τον ρόλο του, για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ένας από τους σκληρότερους του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ ), ενώ εκτός απο άριστος ηθοποιός ήταν και ένας απο τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα