Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τσαρλς Ντέρνινγκ

12:50 26/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τσαρλς Ντέρνινγκ, γνωστός για τους ρόλους χαρακτήρων που υποδυόταν σε πολλές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντέρνινγκ είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 180 ταινίες. Θα τον θυμάστε από το «Κεντρί», που υποδυόταν τον διεφθαρμένο αστυνομικό που ταλαιπωρούσε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και από την «Σκυλίσια Μέρα», όπου ως καλός αστυνομικός της Νέας Υόρκης έκανε προσπάθειες να συνετίσει τον Αλ Πατσίνο. Ο Ντέρλινγκ ήταν

επίσης ο πατέρας της Τζέσικα Λανγκ στην «Τούτσι» του Σίντνεϊ Πόλακ.

Η καριέρα του Ντέρλινγκ στον κινηματογράφο, εκτοξεύθηκε μετά τα 40 του χρόνια, αφού μέχρι τότε έπαιρνε μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές.

Ο Τσαρλς Ντέρνινγκ προτάθηκε δυο φορές για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου και είχε πολλές υποψηφιότητες για τα βραβεία Έμμυ.

Ο Ντέρνινγκ ήταν παρασημοφορημένος στρατιώτης για τη δράση του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και του είχε απονεμηθεί το Ασημένιο Αστέρι ένας τιμητικός τίτλος ανδρείας. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους στρατιώτες, που αποβιβάστηκαν στην ακτή της Νορμανδίας και κατάφερε να επιβιώσει παρά τις επικίνδυνες συνθήκες και την κατά μέτωπο επίθεση εναντίον των γερμανικών θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα