Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

14:52 28/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, φιλόλογος, μεταφραστής και ποιητής, Λεωνίδας Ζενάκος, ο οποίος επί χρόνια διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής στο «Βήμα της Κυριακής».

Νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν» με καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισε να εργάζεται στο «Βήμα» το 1956 αμέσως μετά τις σπουδές του. Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας διατελέσει υπεύθυνος

του Πολιτιστικού Τμήματος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Συντάξεως, Αναπληρωτής Διευθυντής και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας.

Το 1976 είχε υπογράψει τη μετάφραση του κειμένου του Αριστοφάνη για την παράσταση «Αχαρνής», που ανέβηκε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και πρωταγωνιστές τους Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Αρμένη και Γιώργο Λαζάνη. Είχε εξάλλου μεταφράσει και άλλα έργα, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».

Η σύζυγος του Λεωνίδα Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε επίσης επί χρόνια δημοσιογράφος στο «Βήμα» όπου επίσης εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.

The post Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα