Δραματικός διάλογος Τσίπρα – Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής

21:52 25/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Δραματικός διάλογος μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού ο κ. Τουσκ είπε στον Αλ. Τσίπρα ότι «το παιχνίδι έχει τελειώσει» (game is over) με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων.

«Αυτό δεν είναι παιχνίδι» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας του ότι δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Επίσης, όπως προσθέτουν κυβερνητικές πηγές τού τόνισε ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI, ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι απαιτείται μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Ο Τσίπρας κατήγγειλε ότι «συγκεκριμένοι κύκλοι δεν θέλουν συμφωνία – H Eλλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και επενδύσεις – Οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ισορροπημένες – Μπορούμε να προβούμε σε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό από τον Σεπτέμβριο» αναφέρει το ΜΝΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα