Δραματικές ώρες στις διαπραγματεύσεις -«Είμαστε ακόμη μακριά»

14:33 14/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τη φράση «Τα δύο μέρη βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά», περιέγραψε Ευρωπαίος αξιωματούχος το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, λίγες ώρες πριν επαναληφθούν με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, του Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ και εκπροσώπου του Μάριο Ντράγκι από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

«Οι συνομιλίες

είναι δύσκολες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος και επέρριψε την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση. «Προς το παρόν, η ελληνική πλευρά δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της, οι προτάσεις της δεν βγαίνουν».

Άλλος αξιωματούχος επισήμανε τις οριακές στιγμές στις οποίες βρίσκονται τα πράγματα.«Βρισκόμαστε στα όρια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας για να σώσουμε την κατάσταση. Το Eurogroup της Πέμπτης είναι ο τελευταίος σταθμός αυτού του τρένου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου επανέρχεται στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με αντιπροτάσεις για τα φορολογικά, γεγονός που σημαίνει ότι συζητάει ακόμα και ενδεχόμενη αύξηση από τις αρχικές προτάσεις του ΦΠΑ.

Στις νέες υποχωρήσεις που ενδεχομένως να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι και η αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1% από το 0,75%, που ήταν η δεύτερη αντιπρόταση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα