Δραγασάκης μετά το κυβερνητικό συμβούλιο: Σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία

18:58 7/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

«Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι«, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις ο κ. Δραγασάκης

τόνισε ότι «υπάρχουν θέματα που συζητούνται, αλλά όχι αγκάθια».

Για τις 100 δόσεις, για τις οποίες οι εταίροι ζητούν αλλαγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι «θα γίνουν κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

Ουσιαστικά στο κυβερνητικό συμβούλιο, έγινε μια επισκόπηση των διαπραγματεύσεων έως τώρα και δόθηκαν οι τελικές κατευθύνσεις στον Γιώργο Χουλιαράκη για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η προστασία των φορολογουμένων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και η μετακύλιση βαρών στους πιο εύπορους, αποτελούν τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την αναμόρφωση της ρύθμισης των 100 δόσεων, δήλωσε στο μεταξύ το πρωί στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη συνεδρίαση μετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Πάνος Σκουρλέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα