ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το ζήτημα για ελέγχους στις τράπεζες θα επιλυθεί σύντομα

23:04 27/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο θέμα των stress test των ελληνικών τραπεζών αναφερθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ λέγοντας ότι «αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ρωτήθηκε από Έλληνες ανταποκριτές για τις αναφορές του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις οποίες προκύπτει πως

ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ανακοινώσει νωρίτερα τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών.

Στο μεταξύ για αλλαγή στάσης στο ζήτημα από το ΔΝΤ μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι το Ταμείο δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Keywords
Τυχαία Θέματα