ΔΝΤ: Nαι, έχει ζητηθεί να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση για τα μέτρα

17:27 23/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αποκάλυψε ότι το Ταμείο θέλει, πράγματι, δέσμευση και της ελληνικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία που διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία.

«Είναι κάτι που όντως έχει ζητηθεί, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε κοντά στο επίπεδο της συμφωνίας, ότι θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα -και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο

στάδιο αυτό».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η δήλωση αυτή γίνεται μόλις 48 ώρες μετά τη διάψευση του ίδιου του Ταμείου στην αποκάλυψη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να δεσμευθεί και η ελληνική αντιπολίτευση για τα μέτρα. «Το ΔΝΤ δεν ζητεί καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα», είχε σπεύσει να ανακοινώσει το Ταμείο λίγα λεπτά μετά τη δήλωση Σαπέν.

Ο Τζέρι Ράις, στην εβδομαδιαία ενημέρωση των συντακτών στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι παραμένουν τα «αγκάθια» σε αρκετά ευαίσθητα ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό και η αγορά εργασίας.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες. Υπάρχει διαπραγμάτευση σε βασικά ζητήματα πολιτικής, όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να γεφυρωθούν οι διαφορές».

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει «ισχυρή ιδιοκτησία» του προγράμματος, καθώς -όπως είπε-κάτι τέτοιο είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική για την επιτυχία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΝΤ, Nαι,dnt, Nai